Henk 7763. v2 Henk 7763 header mobiel v4
“Mijn tijd als vertrouwenspersoon is het enige wat ik nog écht mis”

Henk Brobbel

“Voor mij is Shell de beste werkgever ter wereld”

“Mijn eerste dag bij Shell vergeet ik nooit. Ik reed vanaf de snelweg naar de raffinaderij voor mijn medische keuring en zag een grote zwarte rookpluim; de thermische gasinstallatie (TGI) stond in brand. Op weg naar mijn nieuwe werkgever was dat wel even schrikken. Toen ik binnenkwam, bleken alle zorgen verdwenen: hoe ik werd opgehaald en begeleid naar mijn afdeling. Alles was zó professioneel. Dat was in 1984. Uiteindelijk heb ik 34 jaar voor Shell gewerkt, altijd in Pernis bij ‘operatie, onderhoud en turnarounds’.

In je eentje kun je niks
“Snel werd mij duidelijk dat je je binnen Shell oneindig kunt ontwikkelen. Zie je de mogelijkheden, dan krijg je die ook. Naast mijn laatste functie als Non Routine Maintenance (NRM) manager vond ik mijn tijd bij turnarounds het allerleukste. Dat is een ontzettend dynamische wereld. Een periode van goed voorbereiden, en op het moment dat een fabriek een stop heeft voor twee maanden is het  24/7 doorgaan om te zorgen dat alles op tijd klaar is. Teamwork is key, want in je eentje kun je helemaal niks.”

Ik heb 22 jaar als turnaround manager gewerkt. Het was fantastisch om met een team van specialisten zo’n klus te klaren. Bij een groot event waren er soms wel 3500 man op de verschillende fabrieken aan het werk. Dat is een hele verantwoordelijkheid, maar daar groei je naartoe. Mijn eerste fabrieksstop had een budget van 200.000 gulden. Met mijn laatste event in 2012 zat ik op €85 miljoen. Als je dat vertrouwen krijgt en levert met zijn allen, dan is alles mogelijk.”

Vertrouwenspersoon
Op mijn zestigste ging ik met vroegpensioen. Niet omdat ik het niet meer naar mijn zin had, maar omdat het tijd was voor andere dingen en financieel mogelijk. Nu vul ik mijn tijd onder andere met vrijwilligerswerk. Ook ben ik inmiddels opa geworden. 

Mensen vertelden me dat ik eindelijk kon gaan genieten. Maar ik heb al die 34 jaar genoten. Voor mij is Shell de beste werkgever ter wereld.

Mijn tijd als vertrouwenspersoon bij Shell is het enige wat ik nog écht mis. Ik heb dat 8,5 jaar mogen doen en haalde daar ontzettend veel voldoening uit. Als ze me daar nu nog voor zouden vragen, hoef ik daar niet eens over na te denken.”

“Als je vertrouwen krijgt en met zijn allen levert, dan is bij Shell alles mogelijk”