Vicky 8071 header v2 Vicky 8071 header mobiel
“Het blijkt dat ik misschien eerder kan stoppen met werken”

Vicky Brouwer-Carew

“Ik ben blij met het pensioen dat ik tot nu toe heb opgebouwd”

“In mijn loopbaan kwam ik er al snel achter dat ik de menselijke kant van mijn werk het leukst vind. Voor mij was het logisch om me verder te specialiseren in Human Resources. Op mijn dertigste ontmoette ik mijn huidige man in Dublin en toen ik plotseling zonder werk kwam te zitten, besloot ik naar Nederland te verhuizen. Ik ging op zoek naar een internationaal bedrijf met Engels als voertaal, omdat ik geen Nederlands sprak. Al snel kwam Shell op mijn pad en inmiddels ben ik twintig jaar verder, waarin ik vele mooie rollen heb vervuld.”

Hét gezicht van Shell
“In mijn huidige functie ben ik als Learning Manager Mobility verantwoordelijk voor People Capability Building in de Mobility Business in Europa en Zuid-Afrika. Shell Mobility is hét gezicht van Shell. Wereldwijd hebben we dagelijks contact met miljoenen klanten in 46 duizend Shell-stations. En we zijn van plan uit te breiden naar 55 duizend locaties in 2025. We moeten het mobiliteitsbedrijf klaarstomen om deze groei mogelijk te maken en onze klanten een uitstekende ervaring blijven geven, terwijl we ons voorbereiden op de veranderende energie-industrie. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt mijn team aan het implementeren van leer- en ontwikkelingsplannen voor 15 markten in Europa en Zuid-Afrika, 1000 Shell Mobility-medewerkers, 2500 retailers en 90.000 winkelmedewerkers. En ik kan niet anders zeggen, dat is een geweldige ervaring. Het voelt goed op deze manier een bijdrage te leveren aan de toekomst van Shell. Helemaal omdat het een bedrijf is dat in hoog tempo groeit en vooroploopt in de energietransitie. Daar ben ik eerlijk gezegd best trots op.”

Als het eenmaal zover is
“De komende jaren wil ik graag in organisatieontwikkeling blijven werken en hoop ik als gecertificeerde coach het beste uit mensen te halen. Ik kijk nog zeker niet uit naar mijn pensioen. Maar vorig jaar ben ik vijftig geworden en dan kom je toch in een fase dat je daarover begint na te denken en kijkt of je huidige levensstijl houdbaar blijft als het eenmaal zover is.”

“Ik ben blij met het pensioen dat ik tot nu toe heb opgebouwd bij Shell, wat duidelijk werd na een gesprek met een financieel adviseur via Shell twee jaar geleden. Zo bleek ook dat ik misschien eerder kan stoppen met werken. Misschien begin ik dan wel mijn eigen coachingpraktijk. Maar voor nu heb ik genoeg uitdagingen in mijn huidige baan!”

“Ik ben vijftig geworden en dan kom je toch in een fase dat je erover begint na te denken”